יום ראשון, 20 במאי 2012

.רימונים –בריאות, בחירת רימון, קילוף, אכילה ושתיית מיץ רימונים - מסחטת רימונים


  רימונים –בריאות, בחירת רימון, קילוף,
 אכילה ושתיית מיץ רימונים  - מסחטת רימונים
לאחרונה נראה שקרה משהו לרימון.
בכל סופר או שוק ניתן למצוא דוכן עם רימונים ענקיים.
עד כה התרגלנו לרימונים בגודל  10 ס"מ קוטר וכעת אנו רואים רימונים בקוטר של 15 - 20 ס"מ.
הרימון המוכר שוקל 250-300 גרם ואילו הענקיים 750-1000 גרם.
לאחר בדיקה מהירה התברר  שבישראל פותח זן חדש של רימונים.
הרימונים הענקיים טעימים, חלקם גם מתוקים שבא לך עוד ועוד.
אנו אוכלים אותם בלי שתשארנה לנו בפה שאריות של גרעינים.
הרימונים האלה מיועדים לייצוא לאירופה והפחות מוצלחים(נראים נפלא וטעימים מאד) מגיעים לשווקים, מחירם לקילו אינו יקר אך עקב גודלם ומשקלם אנו מסתפקים ב2-3 רימונים.
רימון הינו פרי קדום והינו אחד משבעת המינים.
מוצאו באיראן(פרס) וגדל ברב מדינות אגן הים התיכון ואף בדרום רוסיה.
ל- רימון שימושים רבים:
חומרי צבע לשטיחים ובדים,
חומרים לבורסקאות(עיבוד וצביעת עורות),
חומרי רפואה,
משקאות(מיצים ויינות)
מאכילת גרגרים ועד רטבים ותוספות לסלטים ולבישולים.
קוסמטיקה: צביעת שיער(חינה, ומניעת קמטים).
הרימון ברפואה אלטרנטיבית(כל הכתוב כאן אינו המלצה או מרשם אלא יידע שמובא מאנציקלופדיות, מחקרים, מאמרים וכתבות לכן יש להתייעץ עם רופא לפני כל החלטה) :
עוד מימי קדם (ברפואה הסינית, הפרסית וביהדות) היה ידוע שלרימון תכונות רבות העוזרות לנו בריפוי ומניעת מחלות.
כולם יודעים שמיץ רימון מונע שלשול אך הרימון מונע מחלות הרבה יותר רציניות.
פרי הרימון מכיל טאנינים מסוג פוליפנולים – חומרים מעכבי חמצון.
לפוליפנולים 2 תכונות עיקריות:
.1 מעקבים גדילת תאי סרטן שונים כמו: סרטן השד (שמן גרעיני רימון גורם ליצירת מנגנון הרס עצמי של תאי סרטן שד) סרטן העור,סרטן הערמונית.
2.מניעת טרשת עורקים, זרימת דם תקינה,הורדת רמות כולסטרול(( LDL גבוהות, והורדת לחץ דם.
כל אלה יחד עוזרים לנו למנוע התקף לב ואירועים מוחיים.
לרימון ריכוז גבוה של ברזל לכן הוא מסייע לחולי אנמיה.
קליפת הרימון משמשת כזרז  לעצירת דימומים חיצוניים(הטנינים עוזרים בכיווץ רקמות).
לקליפה תכונות של מניעת זיהומים – הרתחת הקליפה עם מים ושתיית הנוזל עוזר להילחם בתולעים וזיהומים במערכת העיכול.
ניתן להקל על פצעים ודלקות ע"י גרגור הנוזל של קליפת הרימון.
קליפות  רימון מושרות בשמן זית יכולות להקל גם לסובלים מטחורים.
מיץ רימונים יכול גם להזיק:
ריכוז הסוכר ברימון גבוה מאד לכן יש להיזהר מהכמות ובעיקר לסובלים מסכרת.
במיץ רימונים ישנו ריכוז גבוה של חומצה אוקסלית לכן הסובלים מבעיות של אבנים בכליות צריכים להמעיט בשתייתו. 
המלצה לכולם: אין לשתות יותר מכוס מיץ רימון ביום.
ניתן להקפיא רימונים לתקופה של 4 חודשים לפחות לכן לקראת סוף העונה כדאי לקנות ולהקפיא לשימוש שוטף.
איך בוחרים רימון?
1.רימון תקין:
הרימון מכיל ריכוז גבוה של סוכר לכן ישנם טפילים רבים הנמשכים אליו.
בבחירת רימון יש לוודא שהפרי שלם ללא סדקים.
יש לפסול רימונים עם כתמים חומים המעידים על המצאות טפילים.
יש למשש את הרימון ובמידה וישנם קטעים רכים - ייתכן שישנם תולעים או שהרימון ישן וחלק מנוזלים התאדו.
2.רימון מתוק או חמוץ:
ישנם זנים רבים של רימונים ובכל זן הבחירה שונה .
נקל עלינו ע"י חלוקת הרימונים לרימון הרגיל(המסורתי) והרימון הענק.
הרימונים הרגילים  קיימים בשני צבעים לבן ,לבן  ואדום.
מי שאוהב רימון מתוק מומלץ לבחור את הלבנים או הורודים.
לאוהבי רימון חמוץ מומלץ לבחור רימונים אדומים.
בד"כ צבעם של הרימונים הענקיים אדום והם מתוקים, הלבנים מתוקים אף הם, אך פחות.
מומלץ לטעום מספר גרגרים לפני הבחירה.
איך מקלפים רימון? 
אין לחתוך את הרימון לשניים מפני שאז גרעינים רבים נחתכים ומלאכת ההפרדה קשה ומלכלכת.
בקליפת הרימון ישנו צבע המשאיר כתמים על בגדים ועל הידיים לכן מומלץ להשתמש בכפפות חד פעמיות ולא ללבוש חולצה לבנה.
תחילה יש לחתוך את הכתר שבראש הפרי ואת החיבור לענף שבתחתית הפרי.
לאחר מכן שוטפים את הרימון.
יש לחרוץ 6 חריצים לאורך הקליפה כמו החריצים שעושים בכדי לקלף תפוז.
לאחר מכן מבקעים את הרימון מעל צלחת עמוקה ל 6 פלחים (חלק מהגרעינים נופלים לצלחת).
את הגרעינים הנותרים מפרידים מהקליפה בעזרת האצבעות וכל זאת מעל הצלחת.
ניתן לאכול בעזרת כפית או להוסיף לסלט (פירות או ירקות).
אם הרימון חמוץ אפשר להוסיף כפית סוכר לערבב ולאכול.
מיץ רימונים
מיץ רימונים מכינים בעזרת מסחטת פירות הדר עם מנוף.
ניתן לרכוש מסחטת רימונים מפלסטיק בעלות של 25 ש"ח.
לעומת זאת לחובבי מיצים טבעיים מומלץ לקנות מסחטה מקצועית מנירוסטה בעלות של 150-500 ש"ח.
תחילה יש לחתוך את הכתר שבראש הפרי ואת החיבור לענף שבתחתית הפרי.
לאחר מכן שוטפים את הרימון.
חוצים את הפרי לשניים מכניסים למסחטה וסוחטים.
במידה שהפרי קטן  אין לחצות לשניים אלא לבצע חיתוך גדול בראש הפרי עד הגרעינים נראים לעין ואז לסחוט כאשר ראש הפרי בתחתית המסחטה.
לאחרונה נראה שקרה משהו לרימון.
בכל סופר או שוק ניתן למצוא דוכן עם רימונים ענקיים.
עד כה התרגלנו לרימונים בגודל  10 ס"מ קוטר וכעת אנו רואים רימונים בקוטר של 15 - 20 ס"מ.
הרימון המוכר שוקל 250-300 גרם ואילו הענקיים 750-1000 גרם.
לאחר בדיקה מהירה התברר  שבישראל פותח זן חדש של רימונים.
הרימונים הענקיים טעימים, חלקם גם מתוקים שבא לך עוד ועוד.
אנו אוכלים אותם בלי שתשארנה לנו בפה שאריות של גרעינים.
הרימונים האלה מיועדים לייצוא לאירופה והפחות מוצלחים(נראים נפלא וטעימים מאד) מגיעים לשווקים, מחירם לקילו אינו יקר אך עקב גודלם ומשקלם אנו מסתפקים ב2-3 רימונים.
רימון הינו פרי קדום והינו אחד משבעת המינים.
מוצאו באיראן(פרס) וגדל ברב מדינות אגן הים התיכון ואף בדרום רוסיה.
ל- רימון שימושים רבים:
חומרי צבע לשטיחים ובדים,
חומרים לבורסקאות(עיבוד וצביעת עורות),
חומרי רפואה,
משקאות(מיצים ויינות)
מאכילת גרגרים ועד רטבים ותוספות לסלטים ולבישולים.
קוסמטיקה: צביעת שיער(חינה, ומניעת קמטים).
הרימון ברפואה אלטרנטיבית(כל הכתוב כאן אינו המלצה או מרשם אלא יידע שמובא מאנציקלופדיות, מחקרים, מאמרים וכתבות לכן יש להתייעץ עם רופא לפני כל החלטה) :
עוד מימי קדם (ברפואה הסינית, הפרסית וביהדות) היה ידוע שלרימון תכונות רבות העוזרות לנו בריפוי ומניעת מחלות.
כולם יודעים שמיץ רימון מונע שלשול אך הרימון מונע מחלות הרבה יותר רציניות.
פרי הרימון מכיל טאנינים מסוג פוליפנולים – חומרים מעכבי חמצון.
לפוליפנולים 2 תכונות עיקריות:
.1 מעקבים גדילת תאי סרטן שונים כמו: סרטן השד (שמן גרעיני רימון גורם ליצירת מנגנון הרס עצמי של תאי סרטן שד) סרטן העור,סרטן הערמונית.
2.מניעת טרשת עורקים, זרימת דם תקינה,הורדת רמות כולסטרול(( LDL גבוהות, והורדת לחץ דם.
כל אלה יחד עוזרים לנו למנוע התקף לב ואירועים מוחיים.
לרימון ריכוז גבוה של ברזל לכן הוא מסייע לחולי אנמיה.
קליפת הרימון משמשת כזרז  לעצירת דימומים חיצוניים(הטנינים עוזרים בכיווץ רקמות).
לקליפה תכונות של מניעת זיהומים – הרתחת הקליפה עם מים ושתיית הנוזל עוזר להילחם בתולעים וזיהומים במערכת העיכול.
ניתן להקל על פצעים ודלקות ע"י גרגור הנוזל של קליפת הרימון.
קליפות  רימון מושרות בשמן זית יכולות להקל גם לסובלים מטחורים.
מיץ רימונים יכול גם להזיק:
ריכוז הסוכר ברימון גבוה מאד לכן יש להיזהר מהכמות ובעיקר לסובלים מסכרת.
במיץ רימונים ישנו ריכוז גבוה של חומצה אוקסלית לכן הסובלים מבעיות של אבנים בכליות צריכים להמעיט בשתייתו. 
המלצה לכולם: אין לשתות יותר מכוס מיץ רימון ביום.
ניתן להקפיא רימונים לתקופה של 4 חודשים לפחות לכן לקראת סוף העונה כדאי לקנות ולהקפיא לשימוש שוטף.
איך בוחרים רימון?
1.רימון תקין:
הרימון מכיל ריכוז גבוה של סוכר לכן ישנם טפילים רבים הנמשכים אליו.
בבחירת רימון יש לוודא שהפרי שלם ללא סדקים.
יש לפסול רימונים עם כתמים חומים המעידים על המצאות טפילים.
יש למשש את הרימון ובמידה וישנם קטעים רכים - ייתכן שישנם תולעים או שהרימון ישן וחלק מנוזלים התאדו.
2.רימון מתוק או חמוץ:
ישנם זנים רבים של רימונים ובכל זן הבחירה שונה .
נקל עלינו ע"י חלוקת הרימונים לרימון הרגיל(המסורתי) והרימון הענק.
הרימונים הרגילים  קיימים בשני צבעים לבן ,לבן  ואדום.
מי שאוהב רימון מתוק מומלץ לבחור את הלבנים או הורודים.
לאוהבי רימון חמוץ מומלץ לבחור רימונים אדומים.
בד"כ צבעם של הרימונים הענקיים אדום והם מתוקים, הלבנים מתוקים אף הם, אך פחות.
מומלץ לטעום מספר גרגרים לפני הבחירה.
איך מקלפים רימון? 
אין לחתוך את הרימון לשניים מפני שאז גרעינים רבים נחתכים ומלאכת ההפרדה קשה ומלכלכת.
בקליפת הרימון ישנו צבע המשאיר כתמים על בגדים ועל הידיים לכן מומלץ להשתמש בכפפות חד פעמיות ולא ללבוש חולצה לבנה.
תחילה יש לחתוך את הכתר שבראש הפרי ואת החיבור לענף שבתחתית הפרי.
לאחר מכן שוטפים את הרימון.
יש לחרוץ 6 חריצים לאורך הקליפה כמו החריצים שעושים בכדי לקלף תפוז.
לאחר מכן מבקעים את הרימון מעל צלחת עמוקה ל 6 פלחים (חלק מהגרעינים נופלים לצלחת).
את הגרעינים הנותרים מפרידים מהקליפה בעזרת האצבעות וכל זאת מעל הצלחת.
ניתן לאכול בעזרת כפית או להוסיף לסלט (פירות או ירקות).
אם הרימון חמוץ אפשר להוסיף כפית סוכר לערבב ולאכול.
מיץ רימונים
מיץ רימונים מכינים בעזרת מסחטת פירות הדר עם מנוף.
ניתן לרכוש מסחטת רימונים מפלסטיק בעלות של 25 ש"ח.
לעומת זאת לחובבי מיצים טבעיים מומלץ לקנות מסחטה מקצועית מנירוסטה בעלות של 150-500 ש"ח.
תחילה יש לחתוך את הכתר שבראש הפרי ואת החיבור לענף שבתחתית הפרי.
לאחר מכן שוטפים את הרימון.
חוצים את הפרי לשניים מכניסים למסחטה וסוחטים.
במידה שהפרי קטן  אין לחצות לשניים אלא לבצע חיתוך גדול בראש הפרי עד הגרעינים נראים לעין ואז לסחוט כאשר ראש הפרי בתחתית המסחטה.

‏אין תגובות: