יום ראשון, 27 במאי 2012

כל הדרך להרזיה ברזי ההבחנה בין מזון חומצי למזון בסיסי..


קצת כימייה...
pH (ערך ההגבה) הוא מדד לרמת חומציות של תמיסה, המתבסס על ריכוזם של יוני הידרוניום( ) בתמיסה. את המושג הציג לראשונה הכימאי הדני סרן סרנסן בשנ 1901
·                     p מייצג פוטנציאל, ומשמעותו ריכוז.
·                     H מייצג יוני מימן חיוביים (פרוטונים) (+H)
ערכי pH הגבוהים מ-7 הם בסיסיים יותר, בהם ריכוז ה +H3O נמוך מריכוז -OH. ערכים נמוכים מ-7 מייצגים חומציות, ובהם ריכוז +H3O גדול מריכוז -OH. סולם הדרגות שבו נמדד ה- pH הוא לוגריתמי (לפי בסיס10), כלומר ההבדל בין pH 1 ל-pH 2 הוא יחס ריכוזים שונה פי עשרה. ברוק, לדוגמה, שהוא בעל pH=6, החומציות גבוהה פי עשרה מאשר במים. בקפה שחור עם ערך pH=5 החומציות גבוהה פי 100 מבמים, בעגבנייה שלה pH=4 החומציות גבוהה פי 1,000 מבמים, בחומץ עם ערך pH=3 החומציות היא פי 10,000 מבמים, וכן הלאה.
התחום הנפוץ של סולם ה-pH הוא בין 0 ל-14, ורוב התמיסות בטבע הן בתחום pH זה.
PH של המערכות השונות בגוף
  • דם - 7.45-7.35
  • רוק- 7.5-6.5
  • קיבה – 3.5-1.00
  • מעי דק – 8.2-4.8
  • צואה – 4.6 -8.4
  • שתן – 8.4-4.5
  • מיצי הכבד – 7.1-8.5
  • מיצי המרה – 7.7-5.5
  • לבלב – 8.3-8.0
כל תא בגוף מתפקד אופטימאלי בטווח מסוים של pH-  עובדה מדעית שהיא ההסבר המידי לבעיות שנגרמות עקב שינויים בחומציות הדם .
חומצה- בהגדרה המקובלת ביותר, היא תרכובת המתפרקת במים  ליצירת יוני הידרוניום, כך שה-pHשל התמיסה המתקבלת יהיה נמוך מ-7. הגדרה כללית יותר לחומצה היא תרכובת המוסרת פרוטון במהלך תגובה כימית ההגדרה הכללית ביותר של חומצה היא תרכובת המקבלת זוג אלקטרונים מתרכובת אחרת (או, במילים אחרות: תרכובת הנוטלת זוג אלקטרונים מתרכובת אחרת).
חומצות וחומציות הן גורמים חשובים בתהליכים כימיים רבים, ומשמשות את האדם רבות בחיי היום-יום. מצבר הרכב מכיל חומצה גופרתית, משקה קולה מכיל חומצה זרחתית, הקיבה מכילה חומצת מימן כלורי ובשרירים נוצרת חומצה לקטית. לחומצות חלשות טעם  חמוץ, ומכאן שמן. מיץ לימון, לדוגמה, מכיל חומצה ציטרית תפוח עץ מכיל חומצה מאלית .
חמוצים-החוצה !
הגוף משתמש במשאבים שונים על מנת לווסת את דרגת החומציות של המרכיבים השונים בתזונה כדי שיתאימו לזו הרצויה בגוף.
קיימות מספר מערכות שמתפקידן לנטרל ולסלק חומצות מטבוליות: מערכת הבאפרים היעילה מנטרלת במהירות וביעילות את החומצה מהדם. החומצה מסולקת מגופנו בעזרת הכליות, הזעה, נשימה ומערכת הלימפה. כמו כן, גופנו נעזר במינרלים בעלי אופי בסיסי: נתרן, אשלגן, סידן ומגנזיום. כשרמות החומצה בדם עולות מעבר ליכולת הגוף לסלקם , גופנו מנתב את הפסולת אל רקמות הגוף- שריר,שומן ושאר איברי הגוף.  לצורך שינוע החומצה מהדם אל הרקמות, גופנו נעזר במינרלים. כשאנו חשים את שרירי גופנו נוקשים כחבלים זאת משום הצטברות החומצה-הלקטית והמינרלים ברקמות השריר. כתוצאה, שרירים אלו נחלשים ואינם מסוגלים לעמוד בעומסים ונוטים להיפצע.  כשמינרלים אלו עסוקים במלאכת נטרול החומצה נפגעים תפקודי מערכות הגוף- תאי שריר, תאי עצב, שלפעילותן התקינה נדרשת אספקה סדירה של מינרלים אלו.
אך כידוע, הגוף אינו פועל בזכות עצמו והוא זקוק למשאבים חיצוניים שונים המגיעים אליו באמצעות התזונה.
.
תזונה בלתי מאוזנת, המכילה מזונות יוצרי חומציות רבים כגון חלבון מן החי, סוכר קפה ומזונות מעובדים מייצרים עומס על הגוף המנסה לשמר PH מאוזן. לצורך האיזון הגוף עשוי להשתמש במינרלים אלקליים מתוך מאגרי הגוף כגון נתרן, אשלגן, מגנזיום וסידן, וכתוצאה מכך לחשוף את האדם למחלות. המינרלים הללו נלקחים מאיברים חיוניים ומהעצמות על מנת לסתור ולנטרל את החומצה. עומס זה עשוי לגרום לנזק מצטבר לגוף, שלעיתים מתגלה רק לאחר שנים.
דוגמאות -
- כאשר האדם אוכל מזונות בעלי תגובה חומצית הוא נאלץ לגייס סידן מהעצמות על מנת לנטרל את עודף החומצה בדם, אשר נוצרת עקב אכילת מזונות אלה..
- הפרשה מואצת של חומצות דרך השתן והעור. הדבר מביא להטלת שתן תכופה.הטלת שתן המכיל חומצות בשיעור גבוה עלולה לפגוע בכליות ולגרום ולהיווצרות משקעים (אבנים) בכליות של מלחים שנוצרים בין החומצות לבין הסידן.
מיגוון מוצרי צמחי מרפא לסיוע בהרזיה טבעית-


חומציות יתר יכולה לגרום לתופעות הבאות-
  • נזקים למערכת הלב כולל כיווץ יתר של כלי דם וירידה בזרימת החמצן.
  • תאוות יתר למזון, השמנת יתר וסוכרת.
  • הפרעות בכליות ואבנים בכליות.
  • כפות ידיים ורגליים קרות.
  • פצעי אקנה
  • פגיעה במערכת החיסונית.
  • עליה ברמת הרדיקלים החופשיים בגוף, וגרימה למחלות כרוניות.
  • בעיות המיוחסות להורמונים
  • אוסטאופורוזיס, עצמות שבירות וחלשות.
  • כאבי שרירים
  • עייפות כרונית וחוסר אנרגיה
  • עיכול איטי וחלקי.
  • קנדידה (התפתחות יתר של פטריית השמר)
  • שלשולים כרוניים עקב גירוי המעי
  • יצירת אבני מרה וכולסטרול.
  • יצירת סביבה אנארובית המסייעת לתאים סרטניים להתפתח –טרם בוסס מחקרית.

אז איך פותרים את הבעיה ???
ובכן- זה מה זה –בסיסי....
על מנת להגיע לאיזון האופטימלי בגוף - התזונה צריכה להכיל רוב של מזון בסיסי
 (כ-70%) מול מיעוט מזון חומצי (כ-30%)
באופן כללי , המזונות הבסיסיים הם כל הירקות והפירות ויש לשלבם בכל ארוחה במהלך היום.
הרווח מתפריט מרובה בירקות ופירות הינו כפול ומכופל – גם עשיר בסיבים תזונתיים, גם רווי מינראלים וויטמינים וגם מסייע לחילוף חומרים תקין ולשמירה על משקל גוף תקין.
(חשוב אפוא לציין שיש לצרוך פירות בהגבלה,2-3 ליום ובהתאמה לרמת הסוכר)
טבלת מזונות המפרטת את האפקט החומצי והבסיסי של המזונות
קטגוריה
אפקט חומצי חזק
אפקט חומצי ממוצע
אפקט חומצי חלש**
אפקט בסיסי חלש**
אפקט בסיסי ממוצע
אפקט בסיסי חזק
ממתיקים ודברי מתיקה
ממתיקים מלאכותיים, מוצרי שוקולד
סוכר לבן, סוכר חום
דבש מעובד*, מולסה
דבש טבעי, סוכר טבעי
סירופ מייפל, סירופ אורז
סטיביה
פירות
חמוציות, אוכמניות, שזיף מיובש
דובדבנים
שזיפים, מיץ פירות מעובד
תפוז, בננה, דובדבנים, אננס, אפרסק, אבוקדו
תאנים, תמרים מיובשים, מילון, ענבים, קיווי, תפוח, אגס, צימוקים
לימון, אבטיח, אשכולית, מנגו
ירקות וקטניות
תפוח אדמה מקולף
תרד, שעועית לבנה וירוקה מבושלים
גזר, עגבניה, תירס טרי, פטריות, כרוב, אפונה, זיתים, סויה וטופו
שעועית ירוקה, סלק, סלרי, חסה, קישוא ובטטה
אספרגוס, בצל, מיץ ירקות, פטרוזיליה, תרד חי.
פיצוחים
בוטנים ואגוזי מלך
קשיו ופקאן
גרעני דלעת וחמניות*
ערמונים
שקדים
שמן
שמן תירס
שמן קנולה
שמן פשתן
שמן זית
דגנים
קמח חיטה, לבן, פסטה, מאפים
אורז לבן, תירס, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת
לחם עם חיטה נבוטה, אורז חום
דוחן, אורז בר, קינואה
מוצרי בשר ודגים
בקר
הודו, עוף, כבש
דגי ים
ביצים ומוצרי חלב
גבינות, חלב הומוגני*, גלידה
חלב טבעי*
ביצים, חמאה, יוגורט, גבינת קוטג'
משקאות
בירה, משקאות קלים
קפה
תה
תה ג'ינג'ר
תה ירוק*
תה צמחים*, לימונדה טבעית
 *קיימות תוצאות סותרות למחקרים בנושא ולכן עבור חלק מהמוצרים לעיל ניתן למצוא ערכים הפוכים של אפקט החומציות. בין המאכלים השנויים במחלוקת נמצאים: חלב, חלב אורגאני, תה ירוק וצמחים, גרעיני דלעת וחמניות ודבש.
**התחום עם האפקט החלש (חומצי ובסיסי) מכונה גם התחום הניטרלי.
 קישור לטבלה מורחבת באנגלית המכילה מזונות חומציים ובסיסיים-
אה..סליחה..אפשר שאלה..?
לימון ותפוז הם מאוד חמוצים,איך זה יכול להיות שאינם חומציים?

ובכן, אל לנו להתבלבל בין טעם חמוץ או חמצמץ שיש במזון ובין השפעתו על חומציות הדם והמעיים. חומצת לימון וחומצת חומץ הינן חומצות חלשות ובלתי מזיקות.
בשר , לדוגמא, מכיל חומצה גופרתית שטעמה אינו חמוץ אך כשהיא מתפרקת היא מעלה את חומציות הדם והמעי. זוהי חומצה חזקה שעלולה לצרוב ולהרוס את תאי הרירית אם טועמים או נוגעים בה.
איך אפשר לדעת האם הנוזלים בגופי חומציים או בסיסיים ?

כעיקרון, כל בדיקת דם או שתן תראה את רמות ה-PH בגוף וכן ניתן לרכוש באינטרנט ערכה לבדיקה עצמית. הבעיה היא שרמת החומציות המתקבלת בבדיקה היא *לאחר* שהגוף כבר איזן את החומציות שהתקבלה לאחר העיכול. 
במילים אחרות, אם אתם בריאים – סביר להניח שהPH בדמכם יהיה תקין כיון שהכליות שלכם איזנו אותו ולכן, אין זה אומר בהכרח שצרכתם תזונה מאוזנת מבחינה חומצית.
קל יותר לאזן את התזונה כפי הנדרש ולהבטיח בכך עבודה קלה יותר של הגוף באיזון החומציות. 

מדוע הרופא שלי אינו ממליץ לי לבדוק את רמת החומציות בגוף ?

בדיקות הדם והשתן מראות את רמת החומציות כפי שהיא לאחר שהגוף איזן אותה. מבחינת הרופא, זה מראה שהכליות תקינות והגוף מתפקד יפה וזה מה שחשוב לו. לרפואה הקונבנציונאלית אין כמעט אוריינטציה מונעת מחלות לעתיד אלא טיפול בתופעות קליניות נוכחיות. בנוסף, אין כמעט הכרה בעולם הרפואה על ההשפעה המכרעת של התזונה בגרימת מחלות ובמניעתם כך שסביר להניח שאם תשאל את הרופא שלך על חומציות התזונה שלך הוא יתייחס לכך בביטול.
 

אם אני סובל מאולכוס ממה עליי להימנע, ממזון חומצי או חמוץ?
אחת הסיבות להיווצרותם של כיבי קיבה ותריסריון קשורה ליתר חומציות במערכת עיכול עליונה.
מומלץ מאוד להימנע ממזון שעשוי לגרות את רירית צינור העיכול כמו מאכלים חריפים, חמוצים, אלכוהול , קפה וחלבון מהחי ויש להרבות באכילת ירקות מבושלים , מוצרי דגן מלא ולהרבות בשתיית מים. בנוסף,נמצא שמזונות כדוגמת חצילים, עגבניות ותפוחי אדמה עשויים להחליש את השסתום בין הושט לקיבה.
באשר למזון חומצי- ההנחיות לסובלים מצרבות ,אולכוס ושאר הפרעות במערכת העיכול העליונה הן אותן ההמלצות האידיאליות לכלל האוכלוסייה-  יחס של 3:7 לטובת המזונות הבסיסיים.
כמובן שיש להתייעץ עם נטורופת או תזונאי על מנת להתאים תפריט המותאם אישית לבעיה.
הייתי אצל נטורופתית ולאחר אבחון נמסר לי שיש לי תת חומציות. אולי דווקא כדאי לי לאכול הרבה בשר ולחם ?

תת חומציות בקיבה - היפוכלורידריה - הינו מצב בו תאים מהקיבה מייצרים מעט מידי חומצת קיבה -חומצה הידרוכלורית. תת חומציות הינו מצב שכיח, בעיקר אצל אנשים מבוגרים. ככל שהגיל עולה, קטנה יכול ייצור חומצת קיבה ומיצי קיבה של האדם. במצב של מיעוט מיצי קיבה מגיע החלבון לא מעוכל למעי, שם הוא מפורק על ידי חיידקים ונוצרת תסיסה המורגשת כגזים במערכת העיכול.
כמו כן, עקב ההפרשה הנמוכה של החומצה ההידרוכלורית, יורדת חומציות הקיבה ופטריות רבות וחיידקים (כגון הליקובקטר פילורי (משגשגים.
במסגרת הטיפול הטבעי, ב תת חומציות בקיבה המטרה היא להשיג איזון מערכת העיכול על מנת לאפשר הפרשה תקינה של חומצה הידרוכלורית . ניתן לעשות זאת על ידי הוספת מזון ותוספי מזון המכילים אנזימי עיכול שונים כמו פפאין (מפפאיה) ברומליין (מאננס) ודייג'סטיב נוספים.מזון המכיל הרבה אנזימי עיכול הוא ירקות פירות וכמו כן יש לשקול התאמת פורמולת צמחים מרים שיגרו את מערכת העיכול להפרשת חומצה. מוצרי מזון חומציים עשויים דווקא להחמיר את הסימפטומים הנובעים מתת החומציות דוגמאת-נפיחות וגזים,פטריות,אלרגיות,צליאק ואחרות (רשימת מלחות מפורטות לע"יל) בשל הליקוי בפעילות אנזימטית להן גורמים מזונות אלו וקושי בעיכולם.
בשום תפריט מאוזן ומומלץ לא קיימת הנחיה להרבות במוצרים מן החי ומוצרי חיטה .
תודות לרווית שמאי דיאטנית קלינית טבעית וסטודנטית לנטורופתיה
קרא כאן על צמחי מרפא והרזיה טבעית.

יום שישי, 25 במאי 2012

אחד מאותם צמחי מרפא נגד אסטמה, הוא קצח הגינה -nigella sativa.

דלקת בדרכי הנשימה היא אחת מהמחלות השכיחות ביותר אצל ילדים בגיל הגן ויכולה להיות מסוכנת גם למבוגרים. שימוש בצמחי מרפא הוכח במקרים מסוימים כיעיל.


הגורמים למחלות בדרכי הנשימה כמו לכל מחלה אחרת תלויים באיזון בין היכולת של החיידים או הוירוסים להיכנס לגוף ולגרום למחלה, לבין יכולתו של הגוף למנוע את כניסת החיידקים ולעצור את התפתחות המחלה.

מערכת החיסון בנויה מתאים שונים בעלי תפקידים מגוונים. כמו תאי הדם הלבנים הלומדים להכיר את הוירוסים השונים, ולייצר נוגדנים ייחודיים נגדם. 

לכן כשנוצר מגע חוזר עם אותם וירוסים, מערכת החיסון מייצרת מיד נוגדנים יעילים, וכך התחלואה עשויה לחלוף בקלות. ילדים שטרם נחשפו לווירוסים השונים, כמו ילדים שרק החלו לבקר בגן, נמצאים בסכנה גדולה יותר לתחלואה קשה. 

הסימנים השכיחים לדלקת בדרכי הנשימה הם חום, שיעול, כאבי גרון, נזלת ועוד. ילדים ומבוגרים החולים באסטמה - שהוא מצב דלקתי אלרגי של דרכי הנשימה, עלולים להידבק בדלקת בדרכי הנשימה ביתר קלות, ובנוסף דלקת בדרכי הנשימה עלולה להופיע אצלם בצורה קשה יותר.

בעוד שתרופות אנטיביוטיות יכולות לעזור נגד בקטריות, הן אינן יכולות לעזור נגד דלקות וירליות ששכיחות יותר במחלות דרכי הנשימה. כאן נכנסים לתמונה צמחי מרפא.

אחד היתרונות של צמחי מרפא הוא חיזוק מערכת החיסון. צמחי מרפא משפרים את מצב רירית דרכי הנשימה ומגדילים את כמות הכדוריות הלבנות. ישנם גם צמחי מרפא הפועלים נגד אלרגיה, ועוזרים להפחית את הליחה אלרגית ואת התכווצויות דרכי הנשימה.

אחד מאותם צמחי מרפא נגד אסטמה, הוא קצח הגינה ((nigella sativa. הצמח מוכר היטב באסיה ונפוץ באגן הים התיכון. באופן מסורתי זרעיו משמשים למניעה וריפוי של מחלות אלרגיות כמו אסטמה.

הניגלון (החומר שמופק מהצמח) ניתן בשתיה, ובולם התקפי קוצר נשימה אצל מרבית האסמטים. הניגלון ניתן הן לילדים והן למבוגרים בתוצאות טובות.

במחקרים אחרים הראו את השפעתו החיובית של הצמח במחלות אלרגיות נוספות כגון נזלת, אקזמות ועוד. 

במחקר משנת 2008 שנערך על 29 חולי אסטמה, חולקו החולים לקבוצת ניסוי, בה ניתן למטופלים מיצוי של הצמח, וקבוצת ביקורת שלא קיבלו מיצוי. במשך שלושה חודשים בדקו החוקרים את חומרת האסטמה בקבוצות.

נבדקו שכיחות ההתקפים, משך הצפצופים, תפקודי הנשימה שכללו את מהירות זרימת האוויר בנשיפה, נפח הריאות ועוד. 
הבדיקות בוצעו לאחר חודש וחצי של מעקב בלבד ללא טיפול. לאחר מכן קיבלו החולים טיפול בניגלה למשך חודש וחצי ונבדקו שוב.

מצב המטופלים האסמטיים השתפרו בביקורות שאחרי הטיפול. השימוש במשאפי ונטולין ואחרים-הלכו ופחתו באופן ניכר.

בקבוצת הביקורת שלא קיבלה מיצוי הצמח, המצב לא השתפר כמעט במאומה.

מחקר נוסף משנת 2009 בדק 84 ילדים חולי אסטמה בגילאי 5-7, אשר לקו בדלקות דרכי הנשימה. מדדי נשימה שונים נלקחו לפני הטיפול ולאחר הטיפול בצמח המרפא.
התוצאות הראו עליה ביכולת הנשיפה, ירידה במספר הנשימות לדקה, ירידה כמות הצפצופים בזמן נשימה, 
ירידה בחסימת דרכי הנשימה ועוד. 

לפיכך צמחי מרפא שונים כדוגמת צמח הנגלה, הוכחו כמסוגלים למנוע ולרפא דלקות בדרכי הנשימה ומצבים אסמטיים באופן יעיל וללא תופעות לוואי.

*לצמח יכולות ריפוי חשובות נוספות שאינן קשורות לדלקות דרכי הנשימה.
*תוכן המאמר הוא לצורך מידע ואינו מהווה מירשם לטיפול רפואי. 
להזמנת שמן קצח,תמצית קצח,זרעי קצח,צמח מרפא קצח-מרפא הבושם-04-9952122

יום ראשון, 20 במאי 2012

.רימונים –בריאות, בחירת רימון, קילוף, אכילה ושתיית מיץ רימונים - מסחטת רימונים


  רימונים –בריאות, בחירת רימון, קילוף,
 אכילה ושתיית מיץ רימונים  - מסחטת רימונים
לאחרונה נראה שקרה משהו לרימון.
בכל סופר או שוק ניתן למצוא דוכן עם רימונים ענקיים.
עד כה התרגלנו לרימונים בגודל  10 ס"מ קוטר וכעת אנו רואים רימונים בקוטר של 15 - 20 ס"מ.
הרימון המוכר שוקל 250-300 גרם ואילו הענקיים 750-1000 גרם.
לאחר בדיקה מהירה התברר  שבישראל פותח זן חדש של רימונים.
הרימונים הענקיים טעימים, חלקם גם מתוקים שבא לך עוד ועוד.
אנו אוכלים אותם בלי שתשארנה לנו בפה שאריות של גרעינים.
הרימונים האלה מיועדים לייצוא לאירופה והפחות מוצלחים(נראים נפלא וטעימים מאד) מגיעים לשווקים, מחירם לקילו אינו יקר אך עקב גודלם ומשקלם אנו מסתפקים ב2-3 רימונים.
רימון הינו פרי קדום והינו אחד משבעת המינים.
מוצאו באיראן(פרס) וגדל ברב מדינות אגן הים התיכון ואף בדרום רוסיה.
ל- רימון שימושים רבים:
חומרי צבע לשטיחים ובדים,
חומרים לבורסקאות(עיבוד וצביעת עורות),
חומרי רפואה,
משקאות(מיצים ויינות)
מאכילת גרגרים ועד רטבים ותוספות לסלטים ולבישולים.
קוסמטיקה: צביעת שיער(חינה, ומניעת קמטים).
הרימון ברפואה אלטרנטיבית(כל הכתוב כאן אינו המלצה או מרשם אלא יידע שמובא מאנציקלופדיות, מחקרים, מאמרים וכתבות לכן יש להתייעץ עם רופא לפני כל החלטה) :
עוד מימי קדם (ברפואה הסינית, הפרסית וביהדות) היה ידוע שלרימון תכונות רבות העוזרות לנו בריפוי ומניעת מחלות.
כולם יודעים שמיץ רימון מונע שלשול אך הרימון מונע מחלות הרבה יותר רציניות.
פרי הרימון מכיל טאנינים מסוג פוליפנולים – חומרים מעכבי חמצון.
לפוליפנולים 2 תכונות עיקריות:
.1 מעקבים גדילת תאי סרטן שונים כמו: סרטן השד (שמן גרעיני רימון גורם ליצירת מנגנון הרס עצמי של תאי סרטן שד) סרטן העור,סרטן הערמונית.
2.מניעת טרשת עורקים, זרימת דם תקינה,הורדת רמות כולסטרול(( LDL גבוהות, והורדת לחץ דם.
כל אלה יחד עוזרים לנו למנוע התקף לב ואירועים מוחיים.
לרימון ריכוז גבוה של ברזל לכן הוא מסייע לחולי אנמיה.
קליפת הרימון משמשת כזרז  לעצירת דימומים חיצוניים(הטנינים עוזרים בכיווץ רקמות).
לקליפה תכונות של מניעת זיהומים – הרתחת הקליפה עם מים ושתיית הנוזל עוזר להילחם בתולעים וזיהומים במערכת העיכול.
ניתן להקל על פצעים ודלקות ע"י גרגור הנוזל של קליפת הרימון.
קליפות  רימון מושרות בשמן זית יכולות להקל גם לסובלים מטחורים.
מיץ רימונים יכול גם להזיק:
ריכוז הסוכר ברימון גבוה מאד לכן יש להיזהר מהכמות ובעיקר לסובלים מסכרת.
במיץ רימונים ישנו ריכוז גבוה של חומצה אוקסלית לכן הסובלים מבעיות של אבנים בכליות צריכים להמעיט בשתייתו. 
המלצה לכולם: אין לשתות יותר מכוס מיץ רימון ביום.
ניתן להקפיא רימונים לתקופה של 4 חודשים לפחות לכן לקראת סוף העונה כדאי לקנות ולהקפיא לשימוש שוטף.
איך בוחרים רימון?
1.רימון תקין:
הרימון מכיל ריכוז גבוה של סוכר לכן ישנם טפילים רבים הנמשכים אליו.
בבחירת רימון יש לוודא שהפרי שלם ללא סדקים.
יש לפסול רימונים עם כתמים חומים המעידים על המצאות טפילים.
יש למשש את הרימון ובמידה וישנם קטעים רכים - ייתכן שישנם תולעים או שהרימון ישן וחלק מנוזלים התאדו.
2.רימון מתוק או חמוץ:
ישנם זנים רבים של רימונים ובכל זן הבחירה שונה .
נקל עלינו ע"י חלוקת הרימונים לרימון הרגיל(המסורתי) והרימון הענק.
הרימונים הרגילים  קיימים בשני צבעים לבן ,לבן  ואדום.
מי שאוהב רימון מתוק מומלץ לבחור את הלבנים או הורודים.
לאוהבי רימון חמוץ מומלץ לבחור רימונים אדומים.
בד"כ צבעם של הרימונים הענקיים אדום והם מתוקים, הלבנים מתוקים אף הם, אך פחות.
מומלץ לטעום מספר גרגרים לפני הבחירה.
איך מקלפים רימון? 
אין לחתוך את הרימון לשניים מפני שאז גרעינים רבים נחתכים ומלאכת ההפרדה קשה ומלכלכת.
בקליפת הרימון ישנו צבע המשאיר כתמים על בגדים ועל הידיים לכן מומלץ להשתמש בכפפות חד פעמיות ולא ללבוש חולצה לבנה.
תחילה יש לחתוך את הכתר שבראש הפרי ואת החיבור לענף שבתחתית הפרי.
לאחר מכן שוטפים את הרימון.
יש לחרוץ 6 חריצים לאורך הקליפה כמו החריצים שעושים בכדי לקלף תפוז.
לאחר מכן מבקעים את הרימון מעל צלחת עמוקה ל 6 פלחים (חלק מהגרעינים נופלים לצלחת).
את הגרעינים הנותרים מפרידים מהקליפה בעזרת האצבעות וכל זאת מעל הצלחת.
ניתן לאכול בעזרת כפית או להוסיף לסלט (פירות או ירקות).
אם הרימון חמוץ אפשר להוסיף כפית סוכר לערבב ולאכול.
מיץ רימונים
מיץ רימונים מכינים בעזרת מסחטת פירות הדר עם מנוף.
ניתן לרכוש מסחטת רימונים מפלסטיק בעלות של 25 ש"ח.
לעומת זאת לחובבי מיצים טבעיים מומלץ לקנות מסחטה מקצועית מנירוסטה בעלות של 150-500 ש"ח.
תחילה יש לחתוך את הכתר שבראש הפרי ואת החיבור לענף שבתחתית הפרי.
לאחר מכן שוטפים את הרימון.
חוצים את הפרי לשניים מכניסים למסחטה וסוחטים.
במידה שהפרי קטן  אין לחצות לשניים אלא לבצע חיתוך גדול בראש הפרי עד הגרעינים נראים לעין ואז לסחוט כאשר ראש הפרי בתחתית המסחטה.
לאחרונה נראה שקרה משהו לרימון.
בכל סופר או שוק ניתן למצוא דוכן עם רימונים ענקיים.
עד כה התרגלנו לרימונים בגודל  10 ס"מ קוטר וכעת אנו רואים רימונים בקוטר של 15 - 20 ס"מ.
הרימון המוכר שוקל 250-300 גרם ואילו הענקיים 750-1000 גרם.
לאחר בדיקה מהירה התברר  שבישראל פותח זן חדש של רימונים.
הרימונים הענקיים טעימים, חלקם גם מתוקים שבא לך עוד ועוד.
אנו אוכלים אותם בלי שתשארנה לנו בפה שאריות של גרעינים.
הרימונים האלה מיועדים לייצוא לאירופה והפחות מוצלחים(נראים נפלא וטעימים מאד) מגיעים לשווקים, מחירם לקילו אינו יקר אך עקב גודלם ומשקלם אנו מסתפקים ב2-3 רימונים.
רימון הינו פרי קדום והינו אחד משבעת המינים.
מוצאו באיראן(פרס) וגדל ברב מדינות אגן הים התיכון ואף בדרום רוסיה.
ל- רימון שימושים רבים:
חומרי צבע לשטיחים ובדים,
חומרים לבורסקאות(עיבוד וצביעת עורות),
חומרי רפואה,
משקאות(מיצים ויינות)
מאכילת גרגרים ועד רטבים ותוספות לסלטים ולבישולים.
קוסמטיקה: צביעת שיער(חינה, ומניעת קמטים).
הרימון ברפואה אלטרנטיבית(כל הכתוב כאן אינו המלצה או מרשם אלא יידע שמובא מאנציקלופדיות, מחקרים, מאמרים וכתבות לכן יש להתייעץ עם רופא לפני כל החלטה) :
עוד מימי קדם (ברפואה הסינית, הפרסית וביהדות) היה ידוע שלרימון תכונות רבות העוזרות לנו בריפוי ומניעת מחלות.
כולם יודעים שמיץ רימון מונע שלשול אך הרימון מונע מחלות הרבה יותר רציניות.
פרי הרימון מכיל טאנינים מסוג פוליפנולים – חומרים מעכבי חמצון.
לפוליפנולים 2 תכונות עיקריות:
.1 מעקבים גדילת תאי סרטן שונים כמו: סרטן השד (שמן גרעיני רימון גורם ליצירת מנגנון הרס עצמי של תאי סרטן שד) סרטן העור,סרטן הערמונית.
2.מניעת טרשת עורקים, זרימת דם תקינה,הורדת רמות כולסטרול(( LDL גבוהות, והורדת לחץ דם.
כל אלה יחד עוזרים לנו למנוע התקף לב ואירועים מוחיים.
לרימון ריכוז גבוה של ברזל לכן הוא מסייע לחולי אנמיה.
קליפת הרימון משמשת כזרז  לעצירת דימומים חיצוניים(הטנינים עוזרים בכיווץ רקמות).
לקליפה תכונות של מניעת זיהומים – הרתחת הקליפה עם מים ושתיית הנוזל עוזר להילחם בתולעים וזיהומים במערכת העיכול.
ניתן להקל על פצעים ודלקות ע"י גרגור הנוזל של קליפת הרימון.
קליפות  רימון מושרות בשמן זית יכולות להקל גם לסובלים מטחורים.
מיץ רימונים יכול גם להזיק:
ריכוז הסוכר ברימון גבוה מאד לכן יש להיזהר מהכמות ובעיקר לסובלים מסכרת.
במיץ רימונים ישנו ריכוז גבוה של חומצה אוקסלית לכן הסובלים מבעיות של אבנים בכליות צריכים להמעיט בשתייתו. 
המלצה לכולם: אין לשתות יותר מכוס מיץ רימון ביום.
ניתן להקפיא רימונים לתקופה של 4 חודשים לפחות לכן לקראת סוף העונה כדאי לקנות ולהקפיא לשימוש שוטף.
איך בוחרים רימון?
1.רימון תקין:
הרימון מכיל ריכוז גבוה של סוכר לכן ישנם טפילים רבים הנמשכים אליו.
בבחירת רימון יש לוודא שהפרי שלם ללא סדקים.
יש לפסול רימונים עם כתמים חומים המעידים על המצאות טפילים.
יש למשש את הרימון ובמידה וישנם קטעים רכים - ייתכן שישנם תולעים או שהרימון ישן וחלק מנוזלים התאדו.
2.רימון מתוק או חמוץ:
ישנם זנים רבים של רימונים ובכל זן הבחירה שונה .
נקל עלינו ע"י חלוקת הרימונים לרימון הרגיל(המסורתי) והרימון הענק.
הרימונים הרגילים  קיימים בשני צבעים לבן ,לבן  ואדום.
מי שאוהב רימון מתוק מומלץ לבחור את הלבנים או הורודים.
לאוהבי רימון חמוץ מומלץ לבחור רימונים אדומים.
בד"כ צבעם של הרימונים הענקיים אדום והם מתוקים, הלבנים מתוקים אף הם, אך פחות.
מומלץ לטעום מספר גרגרים לפני הבחירה.
איך מקלפים רימון? 
אין לחתוך את הרימון לשניים מפני שאז גרעינים רבים נחתכים ומלאכת ההפרדה קשה ומלכלכת.
בקליפת הרימון ישנו צבע המשאיר כתמים על בגדים ועל הידיים לכן מומלץ להשתמש בכפפות חד פעמיות ולא ללבוש חולצה לבנה.
תחילה יש לחתוך את הכתר שבראש הפרי ואת החיבור לענף שבתחתית הפרי.
לאחר מכן שוטפים את הרימון.
יש לחרוץ 6 חריצים לאורך הקליפה כמו החריצים שעושים בכדי לקלף תפוז.
לאחר מכן מבקעים את הרימון מעל צלחת עמוקה ל 6 פלחים (חלק מהגרעינים נופלים לצלחת).
את הגרעינים הנותרים מפרידים מהקליפה בעזרת האצבעות וכל זאת מעל הצלחת.
ניתן לאכול בעזרת כפית או להוסיף לסלט (פירות או ירקות).
אם הרימון חמוץ אפשר להוסיף כפית סוכר לערבב ולאכול.
מיץ רימונים
מיץ רימונים מכינים בעזרת מסחטת פירות הדר עם מנוף.
ניתן לרכוש מסחטת רימונים מפלסטיק בעלות של 25 ש"ח.
לעומת זאת לחובבי מיצים טבעיים מומלץ לקנות מסחטה מקצועית מנירוסטה בעלות של 150-500 ש"ח.
תחילה יש לחתוך את הכתר שבראש הפרי ואת החיבור לענף שבתחתית הפרי.
לאחר מכן שוטפים את הרימון.
חוצים את הפרי לשניים מכניסים למסחטה וסוחטים.
במידה שהפרי קטן  אין לחצות לשניים אלא לבצע חיתוך גדול בראש הפרי עד הגרעינים נראים לעין ואז לסחוט כאשר ראש הפרי בתחתית המסחטה.

יום חמישי, 10 במאי 2012

רפואה מסורתית קדומה.: יין קפריסין למה הוא בא ?-הצלף הקוצני.

רפואה מסורתית קדומה.: יין קפריסין למה הוא בא ?-הצלף הקוצני.: צמח מרפא הצלף קוצני שבתאי שירן – "מורשת הגליל" "מעשה בחסיד אחד, שנפרצה לו פירצה בתוך שדהו ונמלך עליה לגודרה, ונזכר שהוא שבת - ונמ...

יום שלישי, 8 במאי 2012

ערביי ארץ-ישראל והנזירים במנזרי בקעת הירדן הפיקו בעבר שמן מפירות הזקום, ומכרו אותו כשמן רפואי תחת השם "צרי גלעד".


משחת "צרי גלעד" לבעיות עור עכשיו במבצע!




משחת "צרי גלעד"
מתאימה לכל סוגי העור וכמעט לכל בעית עור.

שמן המשחהעץ קוצני ממשפחת הזוגניים, שגובהו 3-6 מ'. גדל בנאות-מדבר באזור חצבה, עין-גדי, ואדי קלט, יריחו, בג'יפטליק, בפצאל ובוואדי אל מליח - צפונה לכפר רופין. הגזע מסתעף לענפים נושאי קוצים חיקיים. העלים מורכבים מזוג עלעלים גלדניים, עגלגלים או אליפטיים. הפריחה בחודשים פברואר-יולי. הפרחים קטנים, יושבים בקבוצות חיקיות וצבעם ירקרק. הפרי הוא בית-גלעין סגלגל. צבעו נוטה לכחול, ואורכו 2-3 ס"מ. גלעינו עשיר בשמן. זמן איסוף הפירות בחודשים אפריל-מאי. צבע הפירות אז הוא חום-צהבהב, טעמם מתוק, אך מתלווה אליו גם טעם לוואי מר מאוד
לדעת ציז'יק, זהו העץ הקרוי מסוכן, המופיע בפסוק "המסוכן תרומה עץ לא ירקב" (ישעיהו מ', כ'). השם זקום שומר במידה מסוימת על השם הקדום מסוכן. במסורת הערבית הוא מקובל כעץ השאול, שפירותיו משמשים כעונש לפושעים, וכך הוא מופיע גם בקוראן (פרשת המתייצבות במערכה). ערביי ארץ-ישראל והנזירים במנזרי בקעת הירדן הפיקו בעבר שמן מפירות הזקום, ומכרו אותו כשמן רפואי תחת השם "צרי גלעד".
שמן זקום מצרי להשיג במרפא הבושם
04-9952122